Malzemeler:
1kg Alabalık
1/2 Tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1/2 Su bardağı taze limon suyu
1/2 Su bardağı sıvıyağ yağı
1 Diş ezilmiş sarımsak
1/4 Tatlı kaşığı kırmızı toz yada pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Dövülmüş oregano- (Baharatcı ve büyük marketlerde bulabilirsiniz)
1/3 Su bardağı dilimlenmiş içi dolu zeytin
1 Tatlı kaşığı seker
Hazırlanışı:
Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, sıvı yağı, ezilmiş sarımsak, şeker, biber, tuz ve oreganoyu bir kaba koyup iyice karıştırınız. Alabalığı üzeri iyi yağlanmış bir ızgara tavasının üzerine koyunuz; daha önce hazırlamış olduğunuz sosu üzerine bir fırça ile sürünüz.
Balığı ısıdan 10 cm mesafede 3-5 dakika ızgaraladıktan sonra çevirin ve öbür yüzüne de sosu aynı şekilde uygulayın. Sonra balığı 2-3 dakika veya çatalla parçalara ayrılıncaya kadar ızgarada tutunuz. Dilimlenmiş zeytinleri geriye kalan sosa ilave ediniz ve ısıtınız. Bu yeni sosu da servis yaparken alabalığın üzerine dökünüz.
Afiyet olsun.
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder