MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

HÜNKAR ÇORBASI

Nefis

MALZEMELER:
·         1 kilo patlıcan
·         250 gram yoğurt
·         100 gram tereyağı
·         1 adet yumurta sarısı
·         Yarım su bardağı un
·         2 litre su
·         1 adet soğan
·         3 diş sarımsak
·         1 adet limon suyu
·         1 çay kaşığı nane
·         Tuz, karabiber, pul biber

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar közlenir ve soğuduktan sonra ince kıyılır. ( bir tepsiye koyup fırında közleyebilirsiniz) Bir tencereye tereyağı, ince kıyılmış soğan ve sarımsak konup kavrulur. Su eklenip karıştırılır ve 10 dakika kaynatılır. Bir kabın içinde un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve karabiber çırpılır. Bir miktar soğuk su ilave edilip çorbaya dökülür ve 5 dakika kaynatılır. Bir tavada bir tatlı kaşığı tereyağı konup nane, pul biber kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder