MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

22 Mayıs 2011 Pazar

PATATES ve BEZELYELİ TAVUK YEMEĞİ



MALZEMELER:
·         1 Su bardağı soyulmuş bezelye
·         2-3 adet patates
·         1 adet büyük boy domates
·         1 havuç
·         1 adet küp doğranmış tavukgöğsü
·         1 büyük soğan
·         2 diş sarımsak
·         3 çorba kasığı sıvı yağ
·         1 çorba kasığı salçası
·         1 çorba kaşığı biber salçası
·         İstenilen miktarda tuz, Karabiber, kekik, kırmızı Pul biber
·         2 –3 su bardağı sıcak su ( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz )

HAZIRLANIŞI:
Soğan ve sarımsak ince ince kıyılır ve sıvı yağ tencereye konulup soğanlar kavurulur ve salçalar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.  Küp doğranmış tavuklar eklenir ve tavuklar beyazlaşana kadar kavrulur. Minik küp doğranmış domates, soyulmuş ve küp küp kesilmiş patates, havuç, sarımsaklar tencereye eklenir. Birkaç dakika daha kavrulur. 2-3 bardak su ilave edilir. Bezelye ve baharatlar ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.(Patatesin cinsine göre suyunu daha fazla ya da az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yine de bir kontrol edin. Eğer az ise kaynamış biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.) Pişirirken bir kere yemeği karıştırın.
AFİYET OLSUN.
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder