MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

11 Mayıs 2011 Çarşamba

MUHALLEBİLİ ELMA TATLISI



MALZEMELER
·         8 adet elma
·         1 su bardağı toz şeker
·         Yarım su bardağı su
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yarım kilo süt
·         3 adet yumurta
·         2 çorba kaşığı un
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 paket vanilya

SÜSLEMEK İÇİN
·         Antep fıstığı
·         Nar taneleri
·         Nane yaprakları

HAZIRLANIŞI:
1-Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılır. Dilimlenip ufak parçalara bölünür.
2-Tencereye konup şeker ve su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
3-Piştikten sonra servis tabağına alınır.
4-Bir tencerede süt, yumurta, un şeker, kısık ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına  gelinceye kadar pişirilir..Ocaktan indirilmeden vanilya eklenir.
5-Sıcak halde elmaların üzerine gezdirilir.
6- Muhallebi soğuyunca Antep fıstığı, nar taneleri ve nane yaprakları ile süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder