MALZEMELER
· 8 adet elma
· 1 su bardağı toz şeker
· Yarım su bardağı su
· ÜZERİ İÇİN:
· Yarım kilo süt
· 3 adet yumurta
· 2 çorba kaşığı un
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 paket vanilya
SÜSLEMEK İÇİN
· Antep fıstığı
· Nar taneleri
· Nane yaprakları
HAZIRLANIŞI:
1-Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılır. Dilimlenip ufak parçalara bölünür.
2-Tencereye konup şeker ve su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
3-Piştikten sonra servis tabağına alınır.
4-Bir tencerede süt, yumurta, un şeker, kısık ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir..Ocaktan indirilmeden vanilya eklenir.
5-Sıcak halde elmaların üzerine gezdirilir.
6- Muhallebi soğuyunca Antep fıstığı, nar taneleri ve nane yaprakları ile süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder