MALZEMELER:
· 3 adet yufka
· 3 tane havuç
· 3 tane pırasa
· 3 diş sarımsak
· Soya sosu
· Köri
· Maydanoz- bir tutam
· 1 yumurta akı
· Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tavaya sıvıyağ alınır, ince doğranmış sarımsaklar sote edilir. İncecik yuvarlak doğranmış pırasalar ilave edilir sotelenir. Rendelenmiş havuç ilave edilip iyice yumuşayana kadar kavrulur. Soya sosu ilave edilip birkaç dakika sonra ocaktan alınır. Yufkalar üst üste konur ve dörde bölünür. Üstüne iyice çırpılmış yumurta akı sürülür. Bu böreğin dışının gevrek olmasını sağlar. Daha sonra iç malzemeler konularak sarılır ve uç kısmı yumurta akına batırılıp kapatılır. Börekler önce yumurta sarısına ardından galeta ununa bulanarak kızartılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder