MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ

Enfes bir tat.


MALZEMELER:
·         3 adet yufka
·         3 tane havuç
·         3 tane pırasa
·         3 diş sarımsak
·         Soya sosu
·         Köri
·         Maydanoz- bir tutam
·         1 yumurta akı
·         Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Küçük bir tavaya sıvıyağ alınır, ince doğranmış sarımsaklar sote edilir. İncecik yuvarlak doğranmış pırasalar ilave edilir sotelenir.  Rendelenmiş havuç ilave edilip iyice yumuşayana kadar kavrulur. Soya sosu ilave edilip birkaç dakika sonra ocaktan alınır. Yufkalar üst üste konur ve dörde bölünür. Üstüne iyice çırpılmış yumurta akı sürülür. Bu böreğin dışının gevrek olmasını sağlar. Daha sonra iç malzemeler konularak sarılır ve uç kısmı yumurta akına batırılıp kapatılır. Börekler önce yumurta sarısına ardından galeta ununa bulanarak kızartılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder