MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

25 Mayıs 2011 Çarşamba

KALKAN BUĞULAMA


Kalkanın tavası herekçe bilinir ve mevsiminde çok leziz olur.  Ama buğulamasını da tatmak gerekir. Hakkını vererek pişirdiğinizde paha biçilmez bir lezzet olacağını söyleyebilirim.

 
MALZEMELER:
·         4 Büyük dilim kalkan (kalınca kesilmiş )
·         Defneyaprağı
·         200 gr dilimlenmiş mantar
·         1 Büyük boy küp doğranmış domates
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 tatlı kaşığı acılı biber salçası
·         ½ adet limon
·         1 adet büyük boy halka doğranmış soğan
·         2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı
·         1 Çorba kaşığı Tereyağı
·         ½ bardak sıcak su
·         Tuz ve karabiber
·         Süslemek için Maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Kapaklı derince bir kabı yağlayıp kalkanları koyun, üzerlerine zeytinyağını dökün, küçük parçalar halinde tereyağını kalkan balığına paylaştırın. Üzerine soğan, domates, mantar, istediğiniz kadar tuz ve karabiberi serpin. Sıcak suyun içinde salçaları eritin ve balıkların üzerine dökün. En üste limon dilimlerini ve defneyapraklarını yerleştirin.  Pişirirken dikkat edeceğiniz nokta; Ağır ateşte, kapağını açmaksızın 30 dakika süreyle pişirin. Kendi tercihinize göre çeşni ve süslemelerle servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder