Çok çok çok güzel ..
MALZEMELER:
· 8 adet yumurta
· 1 diş sarımsak
· Yarım kase kırmızı pancar turşusu
· 1 yemek kaşığı mayonez
· 1.5 yemek kaşığı yoğurt
· 3 adet salatalık turşusu
· Yarım demet dereotu
· Tuz
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar iyice katı olacak şekilde haşlanır. Boylamasına ikiye kesilir ve sarıları çıkarılır. Sarımsak, pancar, mayonez, kornişon turşu, yoğurt, yumurtanın sarıları hepsi beraber robotta çekilir. Arzu edilirse daha sonra içine birkaç kaşık pancar turşusunun suyundan renk vermesi için ilave edilir. Yumurta beyazlarının oyuk kısımlarına bu malzeme doldurulur. Dereotu ile süslenip servis yapılır.
NOT: Özellikle iç malzeme harika bir lezzet. Denemenizi öneririm. Arzu edilirse sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürülebilir. Ve salatalarda kullanılabilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pacasa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder