MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

27 Mayıs 2011 Cuma

PANCARLI YUMURTA-4 Kişilik


Çok çok çok güzel ..

MALZEMELER:
·         8 adet yumurta
·         1 diş sarımsak
·         Yarım kase kırmızı pancar turşusu
·         1 yemek kaşığı mayonez
·         1.5 yemek kaşığı yoğurt
·         3 adet salatalık turşusu
·         Yarım demet dereotu
·         Tuz

HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar iyice katı olacak şekilde haşlanır. Boylamasına ikiye kesilir ve sarıları çıkarılır. Sarımsak, pancar, mayonez, kornişon turşu, yoğurt, yumurtanın sarıları hepsi beraber robotta çekilir. Arzu edilirse daha sonra içine birkaç kaşık pancar turşusunun suyundan renk vermesi için ilave edilir. Yumurta beyazlarının oyuk kısımlarına bu malzeme doldurulur. Dereotu ile süslenip servis yapılır.
NOT: Özellikle iç malzeme harika bir lezzet. Denemenizi öneririm. Arzu edilirse sabah kahvaltılarında ekmek üzerine sürülebilir. Ve salatalarda kullanılabilir.
AFİYET OLSUN
                                                                                                                                         Mahate-Pacasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder