MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

11 Mayıs 2011 Çarşamba

BROWNİ


MALZEMELER:
·         3 paket bitter çikolata – 80 gramlık
·         200 gram tereyağı
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 su bardağı un
·         1½ su bardağı çekilmiş ceviz

ÇİKOLATA SOS MALZEMELERİ:
·         2 paket bitter çikolata -80 gramlık
·         Bir çorba kaşığı tereyağı
·         Bir çay bardağı süt


HAZIRLANIŞI:

 3 adet bitter çikolata benmari uslu eritilir. Kolay yolu çaydanlık ya da ketıl da su kaynatılır. Üst kısma metal tabak tava vb konur. İçine çikolata atılır ve erimesi beklenir. Daha sonra 200 gram tere yağ ilave edilir ve ikisi birden eritilir.
Ayrı bir yerde yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla iyice çırpılır.
Benmari usulü eritilmiş olan çikolata ve tere yağ ilave edilip çırpmaya devam edilir.
Son olarak un ve ceviz eklenerek bu karışım yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Kek ılıyınca dilimlenir ve üzerine çikolata sos dökülerek servis yapılır.

ILIK SERVİS YAPILAN BİR TATLIDIR. SERVİSTE YANINA BİR TOP DONDURMA KOYABİLİRSİNİZ.

ÇİKOLATA SOS YAPIMI:
2 paket çikolata ve bir çorba kaşığı tere yağ benmari usulü eritilir. Eriyince üzerine 1 çay bardağı süt ilave edilir.

BROWNİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
1-      Kekin piştiğini anlamak için kürdan batırılır. Eğer yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.
2-      Tatlı daha sonra ikram edilecekse, kek dilimlenmeden üzerine çikolata sos dökülür ve dolapta saklanır. İkram edileceği zaman mikrodalga da yarım dakika ısıtılır. Servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder