MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Mayıs 2011 Cuma

MAHATENİN KAYIKLARI


Malzemeler
·         5 iri boy patlıcan
·         250 gr kuşbaşı et ( Bonfilelik et tercih edilir)
·         2 orta boy soğan
·         2 orta boy domates
·         ½ çay bardağı sıvı yağ (Etler için)
·         100 gr kaşarpeyniri
·         1 su bardağı kızartmalık sıvı yağ ( Patlıcanları kızartmak için )
·         4-5 sivribiber ( İç harcı için )
·         10-15 sivribiber
·         1 çorba kaşığı salça
·         2 orta boy domates ( Ayrıca )
·         Tuz, Karabiber
·         Kürdan

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları saplı kısımlarını kesip kabuklarını soymadan kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Bir fırın kabına yerleştirdiğimiz patlıcanların karın kısımlarını boylamasına keselim. Bir tencereye sıvı yağ alıp etleri ilave edelim. Harlı ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Sonra küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım. Doğranmış sivribiberleri, küçük küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuzu karabiberi ve etlerin üstünü az aşacak kadar sıcak su ilave edelim. Ağır ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Etleri sosuyla beraber patlıcanların içini dolduralım ve üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpelim. Salçayı 1,5 bardak sıcak suyla karıştırarak eritelim. Elde etiğimiz suyu fırın kabına boşaltalım. Tepsinin üzerini alüminyum folyo örterek önceden 220 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırın kabını çıkarttıktan sonra patlıcanlara kürek şeklini vermek için yan kenarlarına hafifçe verev biçimde kürdan saplayalım. Patlıcanların ortalarına bir kürdanı dik olarak batıralım.  Kürdanın üzerine yarım daire şeklinde kesilmiş domates geçirerek bayrak direği şekli verelim.
Afiyet olsun
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder