MALZEMELER:
· 50 gr tereyağı
· 150 gr bisküvi ( İyice inceltilmiş )
· 250 gr tozşeker
· 900 gr labne peyniri
· 1½ çay kaşığı Vanilya
· 1 limon kabuğu rendesi
· 3 çay kaşığı Limon suyu
· 3 yemek kaşığı Un
· 4 adet yumurta
· 200 ml süzme yoğurt
· Tuz
SOS:
· 2 çay kaşığı Limon suyu
· 100 gr tozşeker
· 120 ml süzme yoğurt
HAZIRLANIŞI:
Fırın kabının tabanını hazırlamak için; Ayrı bir kapta tereyağını eritin ve bisküvi (ezilerek toz haline getirilmiş) ve şekerle karıştırıp fırın kabına yağlı kâğıt serip hazırladığımız karışımı üstüne bastırarak yerleştirin. Önceden 180 derecede 10 dakika pişirin ve soğuması için kenarda bekletin.
Labne peynirini 2 dakika mikserle iyice çırpın. Bir tutam tuz, un ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
Yumurta aklarını ve sarılarını ayrılır. Yumurtaların beyazı bir tutam tuzla mikser aracılığı ile çırpılır. Köpük haline gelene kadar 10 dakika kadar çırpmaya devam edilir. Bu kekin kabarmasını sağlar. Yumurta sarılarını tek tek ekleyin ve her seferinden sonra iyice çırpın. Süzme yoğurdun 200 ml ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. Önceden hazırladığınız fırın kabınızın üzerine hamurunuzu dökün. Önceden 240 derecede ısıtılmış fırınınızda 10 dakika pişirin ve ısıyı 110 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi bitince fırın kapağınızı hafifçe aralayıp ( Araya tahta bir kaşık koyarak ) 2 saat boyunca cheese kekinizi fırında soğutun.
SOSU İÇİN:
Süzme yoğurt limon suyu ve şekeri karıştırıp cheese kekinizin üzerine düzgünce sürün. En az 8 saat ya da bir gece buzdolabında bekletin. Servis edin.
CHEESE KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
Tüm malzemeleri oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İdeal olarak 2 saat önceden malzemelerinizi hazırlayın.
Malzemeleri karıştırmak çok önemlidir. Düzensiz görünüm, kabarcık ve topaklanmaya sebep vermemek için: Hamurun altı üstü karıştırılırken karışımı çok havalandırmamak ve hızlı karıştırmamak gerekir.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder