MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

11 Mayıs 2011 Çarşamba

CHEESE CAKE



MALZEMELER:
·         50 gr                     tereyağı
·         150 gr                   bisküvi ( İyice inceltilmiş )
·         250 gr                   tozşeker
·         900 gr                   labne peyniri
·         1½ çay kaşığı        Vanilya
·         1 limon                 kabuğu rendesi
·         3 çay kaşığı           Limon suyu
·         3 yemek kaşığı     Un
·         4 adet                   yumurta
·         200 ml                  süzme yoğurt
·         Tuz

SOS:
·         2 çay kaşığı           Limon suyu
·         100 gr                   tozşeker
·         120 ml                  süzme yoğurt

HAZIRLANIŞI:
Fırın kabının tabanını hazırlamak için; Ayrı bir kapta tereyağını eritin ve bisküvi (ezilerek toz haline getirilmiş) ve şekerle karıştırıp fırın kabına yağlı kâğıt serip hazırladığımız karışımı üstüne bastırarak yerleştirin.  Önceden 180 derecede 10 dakika pişirin ve soğuması için kenarda bekletin.
Labne peynirini 2 dakika mikserle iyice çırpın. Bir tutam tuz, un ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
Yumurta aklarını ve sarılarını ayrılır. Yumurtaların beyazı bir tutam tuzla mikser aracılığı ile çırpılır. Köpük haline gelene kadar 10 dakika kadar çırpmaya devam edilir. Bu kekin kabarmasını sağlar. Yumurta sarılarını tek tek ekleyin ve her seferinden sonra iyice çırpın. Süzme yoğurdun 200 ml ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. Önceden hazırladığınız fırın kabınızın üzerine hamurunuzu dökün.  Önceden 240 derecede ısıtılmış fırınınızda 10 dakika pişirin ve ısıyı 110 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi bitince fırın kapağınızı hafifçe aralayıp ( Araya tahta bir kaşık koyarak ) 2 saat boyunca cheese kekinizi fırında soğutun.

SOSU İÇİN:
Süzme yoğurt limon suyu ve şekeri karıştırıp cheese kekinizin üzerine düzgünce sürün. En az 8 saat ya da bir gece buzdolabında bekletin. Servis edin.

CHEESE KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
Tüm malzemeleri oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İdeal olarak 2 saat önceden malzemelerinizi hazırlayın.
Malzemeleri karıştırmak çok önemlidir. Düzensiz görünüm, kabarcık ve topaklanmaya sebep vermemek için: Hamurun altı üstü karıştırılırken karışımı çok havalandırmamak ve hızlı karıştırmamak gerekir.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder