MALZEMELER:
1 Paket lazanya
Beşamel Sos için:
50 gr Tereyağı
50 gr Un
900 ml Süt
1 adet Defneyaprağı
3-4 adet Karanfil
1 Tutam Rendelenmiş muskat
Sebzeli Napoletana sos için:
1 adet Napolitano sos
2-3 çorba kaşığı Zeytinyağı (30-45 ml)
1 adet Küçük soğan
1 adet Havuç
3-4 adet Kereviz sapı
150 gr Brokoli
1 adet Kabak
150 gr Bezelye
200 gr Ispanak
240 ml Parmesan peyniri
İsteye göre Tuz, Karabiber, Pul Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
Sebzeli Napoletana sos hazırlamak için:
Küçük küpler halinde doğranmış sebzeleri 2-3 dakika zeytinyağı ile soteleyin. İsteye göre tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ile tatlandırın. Sotelenmiş sebzelerin üzerine Napolitano sosu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin ve kenara beklemeye alın.
Beşamel Sos için:
Bir kaçarola da tereyağını eritin. Unu ilave edin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Sütü yavaş yavaş un karışımına ekleyin. Çırpma aletiyle topaksız bir karışım elde edene kadar karıştırın. Defneyaprağı, Karanfili ekleyin. Sosu muskat, tuz, karabiber ile tatlandırın. Sos kaynama noktasına gelip yoğun hal alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirip beklemeye alın.
Lazanyayı hazırlamak için:
Fırınınızı 180 dereceye kadar ısıtın. Lazanyanın fırın kabına yapışmaması için, fırın kabınızın tabanına birer kaşık beşamel ve Sebzeli napoletana sos dökün. Daha sonra lazanya yapraklarını aralık kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine lazanya yapraklarını tamamen soslarla kaplamaya dikkat ederek; sırasıyla beşamel sos, sebzeli sosu ve parmesan peyniri ekleyin. Bu işlemi 5 kat oluşacak şekilde tekrarlayın. Hazırladığınız fırın kabını 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra 10 dakika dinlendirip sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder