MALZEMELER:
· 2 su bardağı bulgur
· 1 adet soğan
· 2 adet domates
· 2 adet yeşil sivribiber
· 3.5 su bardağı et suyu ya da su
· 1 adet patlıcan
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı salça
· Tuz, nane, karabiber, pul biber ( nane diğer baharatlardan biraz daha fazla olsun.)
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yağ konulur, küçük küp doğranmış patlıcanlar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilir. İnce doğranmış sivribiber ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Bulgur ilave edilip 3-4 dakika daha kavrulur. Salça ve baharatlar, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. En son suyu ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder