MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

22 Mayıs 2011 Pazar

SAKLI KABAK



MALZEMELER:
·         1 kg. kıyma
·         3 büyük baş soğan
·         3 büyük domates
·         1 demet maydanoz
·         1 kahve kaşığı karabiber
·         Yeteri kadar tuz
·         1 tablet et bulyon
·         1 kg. kabak
·         2 yumurta
·         2 su bardağı yoğurt
·         2 yemek kaşığı un
·         1 tatlı kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI:
Kıymayı soğanla kavurun ve küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Maydanoz, karabiber, tuz ve bulyon koyun. Tepsinin dibine yayılacak bu karışımın üzerine küp şeklinde doğranmış kabakları yayın. Bulyon un diğer tabletini de 1 yemek kaşığı salça ile eritin ve kabakların üzerine dökün. Üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında pişirin. Tepsiyi fırından tekrar çıkarın ve yumurtayı, yoğurdu, unu ve naneyi çırparak üzere dökün. Tekrar fırına koyun. Üstü kızarıncaya kadar pişirin ve keserek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder