MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

ÇİLEKLİ PARFE


MALZEMELER:
·         2.5 su bardağı süt
·         1 su bardağı şeker
·         2 yemek kaşığı un
·         1 poşet krem şanti ve 1 bardak süt
·         2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         1 paket vanilya
·         1 kâse çilek ya da vişne

HAZIRLANIŞI:
Süt i şeker ve un tencereye alınıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. Şanti bir bardak süt ile çırpılır ve muhallebiye eklenir. Vanilya ve Hindistan cevizi ilave edilip iyice karıştırılır. Çilekler veya vişnelerin bir kısmı kalıbın dibine döşenmek için ayrılır.  Geri kalanlar muhallebiye doğranır ve karıştırılır.
Kalıp streç film ile kaplanır ve dibine çilekler döşenir. Tatlı kalıba boşaltılır ve dondurucuda dondurulur. Dilimleyerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder