MALZEMELER:
· 2.5 su bardağı süt
· 1 su bardağı şeker
· 2 yemek kaşığı un
· 1 poşet krem şanti ve 1 bardak süt
· 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· 1 paket vanilya
· 1 kâse çilek ya da vişne
HAZIRLANIŞI:
Süt i şeker ve un tencereye alınıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. Şanti bir bardak süt ile çırpılır ve muhallebiye eklenir. Vanilya ve Hindistan cevizi ilave edilip iyice karıştırılır. Çilekler veya vişnelerin bir kısmı kalıbın dibine döşenmek için ayrılır. Geri kalanlar muhallebiye doğranır ve karıştırılır.
Kalıp streç film ile kaplanır ve dibine çilekler döşenir. Tatlı kalıba boşaltılır ve dondurucuda dondurulur. Dilimleyerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder