MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

SEBZE ÇORBASI


MALZEMELER:
·         1 adet havuç
·         1 adet patates
·         1 adet kereviz
·         1 adet kabak
·         3-4 adet taze fasulye ince doğranmış
·         1 ‘er adet ince kıyılarak doğranmış sarı ve kırmızıbiber
·         1 adet pırasa
·         Birkaç dal ıspanak
·         3 çorba kaşığı sıvıyağ
·         1 adet soğan
·         2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:
1.       Soğan ince doğranır ve yağda kavrulur. Sarımsak eklenip birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir.
2.       Sırasıyla havuç, patates, kereviz, fasulye tencereye atılıp kavrulur. Birkaç dakika sonra kabak, pırasa ve biberler eklenip, su eklenir ve orta hararetli ateşte pişirilir.
3.       Havuç ve kerevizler yumuşayınca ocaktan alınır. Tahminen 15 dakika sonra. Son olarak ince kıyılmış ıspanak çorbaya ilave edilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder