MALZEMELER:
· 1 adet havuç
· 1 adet patates
· 1 adet kereviz
· 1 adet kabak
· 3-4 adet taze fasulye ince doğranmış
· 1 ‘er adet ince kıyılarak doğranmış sarı ve kırmızıbiber
· 1 adet pırasa
· Birkaç dal ıspanak
· 3 çorba kaşığı sıvıyağ
· 1 adet soğan
· 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
1. Soğan ince doğranır ve yağda kavrulur. Sarımsak eklenip birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir.
2. Sırasıyla havuç, patates, kereviz, fasulye tencereye atılıp kavrulur. Birkaç dakika sonra kabak, pırasa ve biberler eklenip, su eklenir ve orta hararetli ateşte pişirilir.
3. Havuç ve kerevizler yumuşayınca ocaktan alınır. Tahminen 15 dakika sonra. Son olarak ince kıyılmış ıspanak çorbaya ilave edilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder