MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE

Nefis oldu.


MALZEMELER:
·         3 su bardağı un
·         Yarım su bardağı mısır nişastası
·         125 gram margarin- oda sıcaklığında
·         Yarım kahve fincanı sıvıyağ
·         Yarım su bardağı toz şeker
·         1 yumurta
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         Üzerine sürmek için marmelat-hazır marmelat kullanabilirsiniz

ELMA MARMELADI:
·         1/2 kilo elma
·         1.5 su bardağı şeker
·         1/2 limon suyu
       
ELMA MARMELADININ HAZIRLANMASI
Elmalar dilimlenir, çekirdekleri çıkarılır, üzerini geçecek kadar su eklenip ocakta pişirilir. İyice yumuşayınca ocaktan alınır kevgirden geçirilerek ezmesi elde edilir. Bir tencereye alınır, kuvvetli ateş üzerinde pişirilirken şeker parti parti ilave edilir. Devamlı karıştırılarak istenilen kıvama gelene dek pişirilir. Ocaktan indirmeden önce limon suyu, arzu edilirse tarçın ilave edilir. Bir iki dakika daha pişirilip ateşten alınır.

KURABİYENİN HAZIRLANIŞI:
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya elenir. Bir kapta margarin, sıvıyağ, yumurta ve şeker elle karıştırılır. Elenen malzemeler  ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edilene kadar karışıma ilave edilerek yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde edilmelidir.  Merdane ile açılır ve bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilir. Yuvarlakların yarısının orta kısımları bir kapak yardımı ile kesilir.  Kalıplarla çeşitli modeller verebilirsiniz. Ortası delik olmayan parçanın kenarlarına yumurta akı sürülür ve delik olan ikinci parça üste kapatılır. Ortasına marmelat konur.  Arzu edilirse renkli şekerlerden 2 şer adette konulabilir. Nal şekli verilip aralarına marmelatta sürülebilir. Piştikten sonra uç kısımlarını çikolataya batırabilirsiniz.
180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Çok hafif pembeleşince fırından alınır. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN

Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder