MALZEMELER:
· 5 su bardağı un
· ½ çay bardağı sıvıyağ
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 tatlı kaşığı şeker
· Yarım paketten biraz fazla yaş maya
· Su- aldığı kadar
DIŞI İÇİN:
· 2 yemek kaşığı pekmez
· ¼ su bardağı su
· 1 yemek kaşığı sıvıyağ
· Susam-esmer susam yani kavrulmuş susam olacak
HAZIRLANIŞI:
Yaş maya, şeker ve bir miktar ılık su ile büyükçe bir kâsenin içinde karıştırılarak eritilir. Diğer malzemeler ilave edilir ve yavaş yavaş su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 7 eşit parçaya bölünür. Uzunlamasına rulo yapılarak simit şekli verilir.
Öte yandan ayrı bir kapta pekmez, su ve sıvıyağ karıştırılır. Hazırlanan simitler önce bu sıvıya daha sonra bolca susama bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate
semra hanım simitler enfes görünüyor ellerinize sağlık tarifin hakkını vermişsiniz.
YanıtlaSil