MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Mayıs 2011 Cuma

SİHİRLİ ENGİNAR CAZİBESİ



Malzemeler
  • 5 iri boy enginar ( Temizlenmiş )
  • 2 adet Havuç
  • 2 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 kg. Mantar
  • 1-2 Diş sarımsak
  • 1/2 Limon suyu
  • 4 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber
Sosu
  • 2 Çorba kaşığı un ( Tepeleme )
  • 3 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 75 gr kaşar rendesi
  • Tuz ( İstenilen miktar )


Hazırlanışı:

Temizlenmiş enginarları limonlu suda, yumuşayana dek haşlayalım. Suyunu saklayalım. Tencereye sıvı yağ koyun. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Haşlanmış patatesi ve havucu küp şekilde doğrayın. İnce uzun dilimlenmiş mantarları, patates ve havuçları ekleyip suyu çekene kadar kavurup tuzunu, biberini ayarlayarak mantarlı harcı ateşten alalım. Enginarları bir fırın kabına dizip mantarlı harcı enginarların göbeklerine tepeleme dolduralım. Sosunu da hazırlaya başlayalım. Derin bir tavaya yağ alıp unu ekleyelim. Un sararana dek karıştırarak kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyelim. Sos koyulaşana kadar pişirip ateşten alalım ve enginarların üzerine dağıtalım ve üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpelim. Artan malzemeleri de tepsiye koyun ve Enginarların haşlama suyundan yeterli miktarda tepsiye dökün. (1 - 1,5 bardak yeterlidir). Enginarları önceden ısıtılmış 220 derece fırında kaşarlar eriyip üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirip fırından alalım. Hafif sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder