MALZEMELER:
· 2 paket eti burçak
· 2 çorba kaşığı süt
· 50 gram tereyağı
· 2 kutu labne peyniri
· 2 kahve fincanı pudra şekeri
· 4 adet yumurta
· 50 gram krema – yarım çay bardağı
· 1 tutam tuz
·
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.
Yumurtaların beyazı bir tutam tuzla mikser aracılığı ile çırpılır. Köpük haline gelene kadar 10 dakika kadar çırpmaya devam edilir. Bu kekin kabarmasını sağlar
Yumurtaların sarısı ( önce sarılar biraz çırpılır) pudra şekeri ve 50 gram krema ile çırpılır. 2 kutu labne peyniri ilave edilip çırpmaya devam edilir. Yumurtaların beyazı bu karışıma ilave edilir. ve bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Karıştırma yavaşça yapılmalıdır. Hava kabarcıkları yok olmamalı. Kısa süre karıştıralım
Bisküviler ezilerek yada bir merdane yardımı ile ezilerek toz haline getirilir. Eritilmiş 50 gram tere yağ ve 2 kaşık süt ilave edilir. Harmanlanır. Bisküvi pişirme kabının içine yayılır. Tabana baskı uygulanılarak iyice bastırılır ve kenarda hafif yükseklik oluşması sağlanır. Buzlukta beklemeye alınır. Bisküvili kısım alt taban olacaktır ve mümkün olduğunda ince olmalıdır. Buzlukta birkaç saat bekletilmiş bisküvinin üzerine yumurtalı karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 45 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Kek ılıdıktan sonra en az 6 saat dolapta bekletilmelidir.
Üzerine çikolata sos dökülerek servis yapılır.
SOSU İÇİN;
2 orta boy çikolata, 50 gram tere yağ benmari usulü eritilip , ½ çay bardağı süt ilave edilir ve kekin üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder