PATATESLİ TURŞULU TOP ŞEKLİNDE NEFİS SALATA
MALZEMELER:
· 5 adet patates
· 250 gram kornişon turşu
· 1/ 2 demet dereotu
· ½ demet maydanoz
· 15-20 adet biberli zeytin
· 1 çay kaşığı tuz
· 3 yemek kaşığı mayonez
· ½ limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Patatesler haşlandıktan sonra sıcakken rendelenir.
İçine limon suyu ve ince doğranmış kornişon, tuz eklenerek karıştırılır. Yuvarlak topla hazırlanır ve işaret parmağı ile ortasında hafifçe çukurlar oluşturulur.
Kıyılmış dereotu, maydanoza bulanır. Çukur kısımlarına zeytin ilave edilip mayonez sıkılarak servis yapılır. Arzu edilirse eğer zeytin ince kıyılıp top malzemesine ilave edilip sade top şeklinde de salata elde edilebilir.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder