MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Mayıs 2011 Cuma

BÜLBÜL YUVASI SALATASI


PATATESLİ TURŞULU TOP ŞEKLİNDE NEFİS SALATA

MALZEMELER:
·         5 adet patates
·         250 gram kornişon turşu
·         1/ 2 demet dereotu
·         ½ demet maydanoz
·         15-20 adet biberli zeytin
·         1 çay kaşığı tuz
·         3 yemek kaşığı mayonez
·         ½ limon suyu


HAZIRLANIŞI:
Patatesler haşlandıktan sonra sıcakken rendelenir.
İçine limon suyu ve ince doğranmış kornişon, tuz eklenerek karıştırılır. Yuvarlak topla hazırlanır ve işaret parmağı ile ortasında hafifçe çukurlar oluşturulur.
Kıyılmış dereotu, maydanoza bulanır. Çukur kısımlarına zeytin ilave edilip mayonez sıkılarak servis yapılır. Arzu edilirse eğer zeytin ince kıyılıp top malzemesine ilave edilip sade top şeklinde de salata elde edilebilir.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder