MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

KREMALI TAVUK

Nefis bir lezzet


MALZEMELER:
·         3 adet kemiksiz tavukgöğsü- jülyen doğranmış
·         1 adet kuru soğan- piyazlık doğranmış
·         5 çorba kaşığı sıvıyağ
·         1 su bardağı krema
·         2 çay bardağı su
·         1 tatlı kaşığı Köri
·         1 çorba kaşığı soya sosu
·         1 su bardağı mantar
·         1 tatlı kaşığı tuz
       
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yağ konur. Isınınca parçalara bölünmüş tavukgöğsü atılır. Renk almaya başlayınca yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar ilave katılır. Soğan yumuşayınca mantar ilave edilir ve birkaç dakika sonra köri, soya, tuz ve sıcak su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp, orta ateşte tavuklar iyice pişirilir. Daha sonra üzerine krema dökülür ve birkaç dakika sonra ateşten alınır.
DİP NOT:
Tavuk yerine kırmızı ette kullanılabilir. Kuru soğan yerine taze soğan kullanabilirsiniz. Yeşilbiberde ilave edilebilir.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder