MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

27 Mayıs 2011 Cuma

BEEF STROGANOFF

KREMALI BONFİLE
Harika oldu..
MALZEMELER:
·         4 dilim dana bonfile yada benzeri et. Dövülmüş olacak. Jülyen doğrayacağız.
·         2 çorba kaşığı zeytinyağı
·         1 çorba kaşığı hardal
·         1 bardak sıcak su
·         1 adet kuru soğan
·         7 -8 adet iri doğranmış mantar
·         4-5 adet kornişon turşu
·         Yarım küçük paket krema
·         1 yemek kaşığı un
·         Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle etler jülyen kesilir ve tavada yağda kavrulur. Suyunu çektikten sonra, iri küp küp doğranmış soğan ilave edilerek birkaç dakika daha kavrulur. Mantarlar ilave edilir. Tekrar suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı un ilave edilip bir iki dakika pişirilir. Kıvama göre 1 ya da 1.5 su bardağı sıcak su eklenir ara ara karıştırılarak pişirilir. Suyu tamamen çekince hardal ve krema eklenir. Bir dakika kadar pişirildikten sonra ocaktan alınır. Fazla pişirirseniz krema kesilir. Arzu edilirse maydanozla süslenebilir.

Sıcak servis yapılır. Kremalı yemekler pişirildikten sonra servis yapılmalıdır. Tekrar ısıtmaya uygun yemeklere değildirler.
NOT:
Beef stroganoff bir Rus yemeğidir. Yemeğe yapım aşamasında yarım çay bardağı votka ilave edilmektedir. İstenirse beyaz şarapla da yapılabilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

1 yorum:

  1. dün akşam buradan aldığım tarifi aldım çok harika oldu! Yalnız anlatımda kornişonların ne zaman ekleneceği belirtilmemiş, ben mantarlarla beraber ekledim. Problem olmadı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil