MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

15 Mayıs 2011 Pazar

YAŞ PASTA- DAMLA ÇİKOLATALI

Nefis oldu….


MALZEMELER:
KEKİ
·         5 yumurta
·         5 kahve fincanı şeker
·         5 kahve fincanı un
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         2 çorba kaşığı kakao
·         İstenirse 2 kaşık nişasta ve yarım fincan su ekleyebilirsiniz – lezzeti arttırır
KREMASI
·         2.5 su bardağı süt
·         1.5 çorba kaşığı un
·         1.5 çorba kaşığı nişasta-yoksa un koyun
·         1 su bardağı şeker
·         1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
·         1 paket kakaolu krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         İkisini mikserle çırpın ve dolapta bekletin
İÇİ İÇİN:
·         Damla çikolata

HAZIRLANIŞI:
KEK
Yumurta ve şeker mikserle köpük köpük olana dek çırpılır. Ne kadar köpük haline gelirse o kadar iyi sonuç elde edilir. Kalan malzemeler ilave edilip çatalla karışım harmanlanır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
KREMASI
Vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya ilave edilir. Soğuduktan sonra içine 2 yemek kaşığı krem şanti eklenerek çırpılır.
Kek ikiye bölünür. Kremanın tamamı kekin birinci katının üzerine dökülür. Üstüne damla çikolata serpiştirilir.
Üzerine kekin ikinci katı konur. Üzerine hazırlanmış ve dolapta soğutulmuş krem şanti sürülür. Kalan damla çikolatalar benmari usulü eritilir ve kaşık yardımı ile pastanın üzerine serpilerek dökülür.
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder