MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

TERBİYELİ PATATES CORBASI

Fındık köfteli-çok güzel bir çorba
 
MALZEMELER:
·         4 orta boy patates
·         5 su bardağı et suyu- et suyu yoksa normal suya et bulyon atabilirsiniz
·         200 gram kıyma
·         100 gram tere yağ
·         Yarım limon suyu
·         Yarım su bardağı domates suyu
·         2 yumurta sarısı
·         Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI
1-Patatesler soyulur dörde bölünür. Üzerini geçecek su ilavesi ile haşlanır.
2-Haşlanan patatesler süzgeçten geçirilip püre elde edilir. Patateslerin haşlandığı su dökülmez. Çorbada kullanacağız.
3-Kıyma tuz konup fındık büyüklüğünde parçalara ayrılıp tereyağında hafif kızartılır.
4-Patates püresi su ilave edilip ocağa konur.  Kaynamaya başlayınca içine yağı ile beraber fındık büyüklüğündeki kıyma topları atılır.
5-Limon suyu, domates suyu, yumurta sarısı bir kapta çırpılır. Sürekli karıştırılmakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.
6-Tereyağında pul biber kavurarak çorbaya ilave edilir.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder