Fındık köfteli-çok güzel bir çorba
MALZEMELER:
· 4 orta boy patates
· 5 su bardağı et suyu- et suyu yoksa normal suya et bulyon atabilirsiniz
· 200 gram kıyma
· 100 gram tere yağ
· Yarım limon suyu
· Yarım su bardağı domates suyu
· 2 yumurta sarısı
· Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
1-Patatesler soyulur dörde bölünür. Üzerini geçecek su ilavesi ile haşlanır.
2-Haşlanan patatesler süzgeçten geçirilip püre elde edilir. Patateslerin haşlandığı su dökülmez. Çorbada kullanacağız.
3-Kıyma tuz konup fındık büyüklüğünde parçalara ayrılıp tereyağında hafif kızartılır.
4-Patates püresi su ilave edilip ocağa konur. Kaynamaya başlayınca içine yağı ile beraber fındık büyüklüğündeki kıyma topları atılır.
5-Limon suyu, domates suyu, yumurta sarısı bir kapta çırpılır. Sürekli karıştırılmakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.
6-Tereyağında pul biber kavurarak çorbaya ilave edilir.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder