MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

SANDAL KÖFTE


MALZEMELER:

KÖFTELER İÇİN:
·         Yarım kilo yağsız kıyma
·         2 yumurta sarısı
·         1 orta boy soğan
·         Bayat ekmek içi ya da galeta unu
·         Tuz, karabiber, salça

MANTARLI HARÇ İÇİN:
·         1 orta boy soğan
·         Yarım su bardağı sıvıyağ
·         500 gram konserve mantar
·         1 adet sivribiber
·         3 adet domates
·         Tuz, karabiber
·         1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI:
1.       Rendelenmiş, soğan, kıyma, yumurta sarısı, ekmek içi, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır.
2.       Yumurta iriliğinde parçalar koparılıp içi oyulur ve sandal şekli verilerek, yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
3.       Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
4.       Bir tavada sıvıyağ ısıtılıp soğan ve biberler kavrulur.
5.       Mantarlar ilave edilip 3 dakika daha kavrulur.
6.       Kabukları soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranıp tavaya konur ve birkaç dakika daha kavrulur.
7.       Mantarlı harç yarı pişmiş köftelerin içine konur.
8.       Salça 3 su bardağı sıcak suda inceltilip biraz tuz ilave edilerek fırın kabına boşaltılır.
9.       Harcın üzerine rendelenmiş kaşar konup 200 derece de kaşar eriyene dek pişirilir. Tabağa köfteler alındığında tepsinin dibindeki sostan da tabağa konulur ve servis yapılır
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder