MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

9 Mayıs 2011 Pazartesi

GAVURDAĞI SALATASI



MALZEMELER:
  • 4 adet domates
  • 4 adet küçük salatalık
  • 4 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 adet taze soğan
  • Arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
  • Bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Arzuya göre ½ demet nane
  • 1 su bardağı irice kırılmış ceviz
HAZIRLANMASI:
Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.
Üzerini maydanoz dalları ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder