MALZEMELER
· 10-12 adet dolmalık kurutulmuş patlıcan
· 2 su bardağı pirinç
· 2adet büyük boy soğan
· 2 çorba kaşığı domates salçası
· 1 çorba kaşığı biber salçası
· 1 çorba kaşığı biber püresi
· 1 çorba kaşığı nane
· 1 çorba kaşığı sumak- arzuya göre artırabilirsiniz
· Tuz-karabiber
· sıvıyağ ve sıcak su
Bazı bölgelerimizde kıymalı ve cevizli yapılmaktadır. Arzuya göre kullanabilirsiniz.
Kuru patlıcanlar kaynayan suya atılır ve 10 dakika kadar haşlanır. Pirinçler yıkanıp bir kaseye alınır. İnce doğranmış soğan,salçalar, sumak , nane, tuz,karabiber ,biber püresi eklenerek el ile iyice yoğrulur. Ocaktan alınıp soğutulmuş patlıcanların içleri doldurulur. Patlıcanların içlerini tepeleme doldurmayın. Tencereye dizerken resimdeki gibi diğerini bir öncekinin içine geçirerek dizin. Böylece içler dökülmez. Patlıcanlar doldurulduktan sonra tencereye 2 kaşık sıvıyağ ve patlıcanların üstünü 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir. En üste bir tabak konulup dolmalar bastırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder