MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

GÜL TATLISI


MALZEMELER:
·         1 Çay bardağı yoğurt
·         1 Çay bardağı Sıvıyağı
·         ½ paket Margarin
·         1 Çay bardağı İrmik
·         Kabartma Tozu
·         Vanilya
·         Alabildiğince Un

ŞERBET İÇİN:
·         2 Su bardağı şeker
·         3 su bardağı su
·         ½ çay kaşığı Limon suyu ( Kaynadıktan sonra indirmeye yakın konulur.)

HAZIRLANIŞI:

RESİM1

RESİM2

1.      İlk olarak şerbet yapılarak soğumaya bırakılır.
2.      Tatlı hamuru yoğrulur ve merdane yardımıyla açılır. İstenirse hamurun içine tarçında konulur. ( Unlanmış tezgâhta ince açmaya gayret edin. Aksi takdirde iyi pişmez ) Resim 1
3.      Açılan hamur çay bardağı ile kesilir. Daire şeklinde kesilen hamurlar yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 5 tanesi konarak rulo yapılır. ( Resim 2 - 3 )

RESİM3
RESİM4
4.      Rulo da bir bıçak ile ortadan ikiye kesilerek iki adet gül elde edilmiş olur. Tüm hamurlar için aynı işlem yapılır ve ortalarına fındık, ceviz içi konulur. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirilir. ( Resim-4 )
5.      Pişen kurabiyelerin üzerine önceden hazırlanmış soğuk şerbet dökülür.
6.      Şerbeti iyi çekmesi için fırın kabının üstü kapatılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder