MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

SARAY ÇORBASI - çok lezzetli


MALZEMELER:

·         3 adet patates
·         2 adet küçük kabak
·         2 adet havuç
·         100 gram bezelye
·         2 adet soğan
·         4 adet domates
·         250 gram yaklaşık 1,5 su bardağı kırmız mercimek
·         3 lt et suyu ya da su
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 çay kaşığı fesleğen
·         1 demet ince kıyılmış maydanoz
·         1 çay kaşığı nane
·         Tuz

HAZIRLANIŞI:
1-Kare şeklinde doğranmış sebzeler bir süzgece alınır.
2- Yağ bir tencerede kızdırılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
3-Mercimek eklenir. Daha sonra domates ve domates salçası ilave edilir.
4-Kare şeklinde doğranmış sebzeler de eklenerek suyu ilave edilir.
5-Ağır ateşte 25-30 dakika pişirilir. Üzerine nane ve fesleğen serpiştirilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder