MALZEMELER:
· 3 adet patates
· 2 adet küçük kabak
· 2 adet havuç
· 100 gram bezelye
· 2 adet soğan
· 4 adet domates
· 250 gram yaklaşık 1,5 su bardağı kırmız mercimek
· 3 lt et suyu ya da su
· 1 tatlı kaşığı domates salçası
· 1 çay kaşığı fesleğen
· 1 demet ince kıyılmış maydanoz
· 1 çay kaşığı nane
· Tuz
HAZIRLANIŞI:
1-Kare şeklinde doğranmış sebzeler bir süzgece alınır.
2- Yağ bir tencerede kızdırılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
3-Mercimek eklenir. Daha sonra domates ve domates salçası ilave edilir.
4-Kare şeklinde doğranmış sebzeler de eklenerek suyu ilave edilir.
5-Ağır ateşte 25-30 dakika pişirilir. Üzerine nane ve fesleğen serpiştirilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder