MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Mayıs 2011 Cuma

HÜRREM SULTAN KEBABI

MALZEMELER:
·         500 gram dana eti (tranç)
·         1 kutu konserve mantar
·         3 adet yeşil sivribiber
·         1 çorba kaşığı salça
·         2 adet patates
·         1 su bardağı süt
·         1 çorba kaşığı margarin
·         1 adet kuru soğan, tuz
       
HAZIRLANIŞI:
Tencereye yağ konulup, etler suyunu çekene kadar kavrulur. Soğan konulup 3 dakika kadar daha kavurma işlemine devam edilir ve mantar ilave edilir. Sivribiber ve salça eklenir. Salça ilave edildikten sonra su ilave edilir ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hafif sulu kalmalı.
Başka bir yerde patatesler haşlanır. Haşlanmış patatesler içine yağ, tuz konularak ezilir. İçine yavaş yavaş süt ilave edilerek ezmeye devam edilir ve püre haline getirilir. Püre bir tabağa yayılarak, üzerine pişirilmiş et karışımında konularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder