MALZEMELER:
· 1 su bardağı kırmızı mercimek
· 2 su bardağı sıcak su
· 1 su bardağı ince bulgur
· 1 adet soğan
· Yarım su bardağı sıvıyağ
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· 1 yemek kaşığı biber salçası
· 1 adet limon suyu
· Yarım demet maydanoz
· 5 dal taze soğan
· 1 adet küçük marul
HAZIRLANIŞI:
1. Mercimekle su bir tencereye konur ve suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
2. Suyunu çektikten sonra ocağın altı kapanır ve ince bulgur mercimeğe ilave edilip 10 dakika demlenmesi için kapağı kapalı olarak kenara alınır.
3. Diğer taraftan sıvıyağ bir tavaya alınıp, ince kıyılmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
4. Domates ve biber salçası da ilave dilip birkaç dakika daha kavrulur.
5. Bu harç mercimeğe eklenir. Üzerine limon suyu, kimyon, pul biber, ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz katılıp karıştırılır.
6. Tuz ilave edilip elle köfte şekli verilip marul yapraklarıyla servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder