MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Mayıs 2011 Cuma

KÂĞITTA ALABALIK


HAZIRLANIŞI:


Taze veya donmuş, bütün veya fileto alabalık kullanabilirsiniz (eğer donmuşsa birbirinden kolayca ayrılıncaya kadar eritiniz.) Dayanıklı bir parça alüminyum kâğıdını her parça alabalığı rahatça içine alabilecek şekilde yırtınız. Alüminyum kâğıda sıvı yağ veya eritilmiş tereyağını bir fırça yardımı ile sürünüz ve alabalığı tam ortasına yerleştiriniz.
Lezzetini arttırmak için tuz, biber ve limon ilave ediniz. Ayrıca bir tatlı kaşığı rendelenmiş çiğ soğan ve ince doğranmış maydanoz veya bir tatlı kaşığı krema ile rendelenmiş permesan peyniri katınız.                 
Balığın üzerine yer yer tereyağı koyduktan sonra alüminyum kâğıdı üzerine kapatınız. Üstünü ve kenarlarını tam kapatın ki suyu dışarıya akmasın.  Hazırladığınız alüminyum paketler içindeki alabalıkları tepsiye diziniz ve fırına atınız. 220 derecede 18 dakika pişirdikten sonra paketlerden bir tanesini açınız ve balığın pişkinliğini ölçünüz. Eğer balık rahatça parçalanabiliyorsa pişmiştir. Değilse yeniden kâğıda sarın ve bir müddet daha pişirin. Eğer istenirse açık paketler ısıtıcının altında alabalık hafif kahverengi görünüme kavuşuncaya kadar tutulur.
Afiyet olsun.
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder