MALZEMELER:
· 1 paket kabartma tozu
· 1 yumurtanın sarısı
· 250 gram margarin ( eritilip soğutulacak)
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 çay bardağı ılık su
· 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep- bulamazsanız 1 çorba kaşığı sirke
· Arzu ederseniz 1 çorba kaşığı şeker
· Aldığı kadar un – yaklaşık 5 su bardağı
· 1.5 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
· 1 yumurtanın akı
· Çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Diğer malzemeleri bu havuza koyarak bir hamur yoğurun. Hamur önce sert bir kıvam alıyor fakat yoğurdukça yumuşuyor.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hamuru üzerini streçle kapatıp buzdolabında 3 saat bekletin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak çubuklar oluşturun ve bu çubuğa S şekli verin. Şeklin resimdeki gibi uçlarını birleştirerek çatal oluşturun. Üzerine yumurta akı sürüp çörek otu serpin. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz çatalları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 – 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder