MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

29 Mayıs 2011 Pazar

ÇATAL

Çok Güzel Oldu..

MALZEMELER:
·         1 paket kabartma tozu
·         1 yumurtanın sarısı
·         250 gram margarin ( eritilip soğutulacak)
·         1 çay bardağı sıvıyağ
·         1 çay bardağı ılık su
·         1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep- bulamazsanız 1 çorba kaşığı sirke
·         Arzu ederseniz 1 çorba kaşığı şeker
·         Aldığı kadar un – yaklaşık 5 su bardağı
·         1.5 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:
·         1 yumurtanın akı
·         Çörek otu

HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Diğer malzemeleri bu havuza koyarak bir hamur yoğurun. Hamur önce sert bir kıvam alıyor fakat yoğurdukça yumuşuyor.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hamuru üzerini streçle kapatıp buzdolabında 3 saat bekletin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak çubuklar oluşturun ve bu çubuğa S şekli verin.  Şeklin resimdeki gibi uçlarını birleştirerek çatal oluşturun. Üzerine yumurta akı sürüp çörek otu serpin. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz çatalları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 – 30 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder