MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

18 Mayıs 2011 Çarşamba

PİRUHİ - MANTI

Nefis bir lezzet...


MALZEMELER:
Dört kişilik
·         2 su bardağı un
·         2 yumurta
·         2 çorba kaşığı sıvıyağ
·         Yarım kahve fincanı su
·         1 çay kaşığı limon suyu
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         1 yumurta akı
·         5 su bardağı su
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         2 çorba kaşığı tereyağı
·         Yarım su bardağı çekilmiş – dövülmüş ceviz içi
·         1 çay kaşığı pul biber

İÇİ İÇİN:
·         100 gram lor ya da beyaz peynir
·         Yarım demet maydanoz
·         1 soğan

HAZIRLANIŞI:
Unun ortasını açarak 2 yumurta,1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuz ilave edip yoğurun. Nemli bezle üstünü örterek 15 – 20 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölüp yufka şeklinde açın. Peyniri bir kâseye ufalayın. İçine ince kıyılmış maydanoz ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Karıştırın. Peynirli karışımdan ufak parçalar koparıp yufkanın üzerine aralıklı olarak dizin. Yufkanın boş kalan kısımlarına çırpılmış yumurta akı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.  Hamuru bıçakla kare kare kesin.  Öte yanda 5 bardak suyu, tuz ve kalan 1 kaşık sıvıyağ ile tencerede kaynatın. Hazırlanmış piruhileri içine atıp haşlayın.
Tabağa aldığınız piruhilerin üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder