MALZEMELER:
600 gr 2 cm’lik küp doğranmış dana gulaşlık et
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 adet küp doğranmış havuç
3-4 küp doğranmış kereviz sapı
2-3 adet küp doğranmış orta boy patates
2 adet doğranmış domates
2 adet küp doğranmış dolmalık biber
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 adet defne yaprağı
İsteğe göre tuz, karabiber
Erişte için:
1 adet Yumurta
1 su bardağı un
İsteğe göre tuz
HAZIRLANIŞI:
Orta boy bir tencerede doğranmış kuru soğanı sıvıyağ ile 4-5 dakika kavurun. Gulaşlık eti ekleyip 4-5 dakika kadar soteledikten sonra toz kırmız biberi, sarımsak, tane kimyon, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekledikten sonra 1-2 dakika daha soteleyin. Etlerin üzerini tamamen su kaplayacak kadar su ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Havuç, kereviz saplarını ve patatesi ekleyip yarım saat daha pişirin.
Bu arada erişteyi hazırlamak için: Bir kapta un, yumurta ve tuzu karıştırın. Elde etiğiniz hamuru, elastik kıvam kazana kadar 5-6 dakika yoğurun. Hamuru açıp 3-4 cm’lik parçalar halinde kesin. Domates, doğranmış dolmalık biber ve ev yapımı erişteyi ekleyin. Tuz ve biberi isteğe göre ayarlayıp 15 dakika daha pişirin. Taze ekmek eşliğinde sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder