MALZEMELER:
· 1 kilo un
· 100 gram şeker- ( ¾ su bardağı )
· 30 gram tuz – (1/2 çorba kaşığı )
· 500 gram su –(2,5 su bardağı )
· 40 gram yaş maya
· 100 gram sıvıyağ- (yarım su bardağı)
· 1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
· Kekik
HAZIRLANIŞI:
1. Derin bir kapta tuz, şeker, sıvıyağ ve su çırpılır.
2. Maya elle ufalanıp, bu karışıma eklenerek çırpma işlemine devam edilir.
3. Un ve zeytin ilave edilir.
4. 10 dakika kadar yoğrulan hamur, yumurta irilinde parçalara ayrılıp, yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Mevcut malzemeden 2 tepsi ekmek çıkmaktadır.
5. Dizilen hamurlar mayalandırmaya bırakılır. Mayalandırma işlemi oda ısısında 2 – 2,5 saat ‘dir. Mayalanma aşamasında tepsiler poşet ile örtülürse daha randımanlı sonuç alınır.
6. Mayası gelen hamurlar 180 derece fırında 20-30 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder