MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

15 Mayıs 2011 Pazar

ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI

Çok Lezzetli

MALZEMELER:
·         Yarım su bardağı yıldız ya da arpa şehriye
·         4 su bardağı su – varsa tavuk suyu tercih edilir
·         2 çorba kaşığı tereyağı
·         1 yumurta
·         2 çorba kaşığı un
·         4 veya 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
·         3 veya 4 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:
Tereyağı eritilir ve şehriyeler kavrulur. Kavurmaktaki amaç hamurlaşmayı engellemektir. Daha su konularak kaynatılır.
1 yumurta sarısı, yoğurt elle çırpılır. Sarımsak, yoğurt, un ilave edilerek hepsi karıştırılır. Çorbadan 2 kepçe alınarak, yavaş yavaş karışıma eklenir ve karıştırılır. Kaynamakta olan çorba sürekli karıştırılarak karışım ilave edilir.
AFİYET OLSUN
Mahate

1 yorum:

  1. bu çorba çok güzel oluyo;denedim tavsiye ederim.

    YanıtlaSil