MALZEMELER:
· Yarım su bardağı yıldız ya da arpa şehriye
· 4 su bardağı su – varsa tavuk suyu tercih edilir
· 2 çorba kaşığı tereyağı
· 1 yumurta
· 2 çorba kaşığı un
· 4 veya 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
· 3 veya 4 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı eritilir ve şehriyeler kavrulur. Kavurmaktaki amaç hamurlaşmayı engellemektir. Daha su konularak kaynatılır.
1 yumurta sarısı, yoğurt elle çırpılır. Sarımsak, yoğurt, un ilave edilerek hepsi karıştırılır. Çorbadan 2 kepçe alınarak, yavaş yavaş karışıma eklenir ve karıştırılır. Kaynamakta olan çorba sürekli karıştırılarak karışım ilave edilir.
AFİYET OLSUN
Mahate
bu çorba çok güzel oluyo;denedim tavsiye ederim.
YanıtlaSil