MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

15 Mayıs 2011 Pazar

SOSİSLİ MAKARNA BÖREĞİ


MALZEMELER:
·         1 paket çubuk makarna
·         5 su bardağı su
·         Tuz
·         2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
·         200 gram sosis

HAZIRLANIŞI:
Makarna tuzlu suda 8-10 dakika haşlanır. Süzüldükten sonra kaşar peynir ve sosis ile harmanlanır. Isıtılmış yanmaz yüzeyli bir tavaya makarna boşaltılır. Ağır ateşte tava çevrilerek her yeri kızartılır. Altı kızarınca ters çevrilip diğer yüzü de kızartılır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.
PÜF NOKTALARI:
Kaşar peyniri yeterince yağlı olduğundan ayrıca yağ eklemek gerekmemektedir. Makarnanın sert olmaması için fazla kızartılmamalıdır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder