MALZEMELER:
· 1 paket çubuk makarna
· 5 su bardağı su
· Tuz
· 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
· 200 gram sosis
HAZIRLANIŞI:
Makarna tuzlu suda 8-10 dakika haşlanır. Süzüldükten sonra kaşar peynir ve sosis ile harmanlanır. Isıtılmış yanmaz yüzeyli bir tavaya makarna boşaltılır. Ağır ateşte tava çevrilerek her yeri kızartılır. Altı kızarınca ters çevrilip diğer yüzü de kızartılır. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.
PÜF NOKTALARI:
Kaşar peyniri yeterince yağlı olduğundan ayrıca yağ eklemek gerekmemektedir. Makarnanın sert olmaması için fazla kızartılmamalıdır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder