MALZEMELER:
İÇ MALZEME
· 1 tavukgöğsü haşlanmış didiklenmiş
· 3 su bardağı pirinç
· 3 ya da 4 bardak tavuk suyu ya da su-su pirincin üstünü geçecek kadar konulacak
· 2 kaşık tereyağı
· 1 kaşık zeytinyağı
· 2 çorba kaşığı çam fıstığı
· 2 çorba kaşığı kuş üzümü-önceden kaynar suda bekletelim
· Karabiber, tuz, tarçın, yenibahar
· Badem
HAMUR MALZEMESİ
· 2 adet yumurta
· 1 yemek kaşığı yoğurt
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· Yarım paket kabartma tozu
· Tuz
· Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
Pirinç önceden 1 saat kadar ılık suda ıslatılır.
Tereyağı eritilir. Fıstıklar kavrulur. Pirinç ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kuş üzümü, tavuk, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca sıcak su ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılarak pilav pişirilir.
Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Oklava ile açılarak önceden her tarafı margarin ile iyice yağlanmış olan kek kalıbına dip ve kenar kısımlarına bademler yerleştirilir. Üzerine hamur yanları dışarda kalacak şekilde döşenir. Ya da 2 parça hamur açıp birinci parça ile kalıbı döşeyip, ikinci parça ile kapak yapabilirsiniz.
Hamur açmak istemiyorsanız, hazır milföy hamurunu merdane ile kalıbı kaplayacak kadar açıp kullanabilirsiniz.
Pilav kek kalıbına döşenmiş hamurun içine doldurulur. Kalıbın kenarlarından taşan hamur pilavın üzerini kapatacak şekilde kapatılır. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında hamur kızarana kadar pişirilir. Yanında ayranla servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder