MALZEMELER:
· 1 adet tavuk göğüs eti
· 3 adet havuç
· 1 su bardağı arpa şehriye, ya da tel şehriye
· Yarım beyaz lahana
· Tuz, karabiber
· Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede tavukgöğsü haşlanır. Haşlanan tavuk bir tabağa alınıp elle didiklenir. Tencerede kalan tavuk suyuna ince kıyılmış lahanalar ilave edilir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilir.
Bir tavada yarım çay bardağı yağ kızdırılıp arpa şehriye kavrulur. Kavurmanın nedeni hamurlaşmayı engellemektir. Arpa şehriye ve tavuk çorbaya eklenir. Şehriye pişince ocaktan alınır. İnce kıyılmış maydanozla servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder