MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

13 Mayıs 2011 Cuma

SAÇAKLI POĞAÇA


MALZEMELER:
·         ½ Su bardağı sıvıyağ
·         2 su bardağı ılık süt
·         1 çay kaşığı tuz
·         2 adet kesme şeker
·         2 çorba kaşığı kuru maya – ya da 10 gramlık 2 paket yaş maya
·         1 adet yumurta sarısı
·         Un

İÇ MALZEME:
·         4 çorba kaşığı süzme yoğurt – yoğurdun sulu olmayın kısmını kullanabilirsiniz
·         250 gram rendelenmiş beyaz peynir
·         1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
·         Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI:
1-Ilık sütün içine şekler ve maya karıştırılır.
2-Mayanın erimesi için 15 dakika beklenir.
3-Un elenip havuz şeklinde açılır. Havuz içine maya, süt, tuz ve sıvıyağ eklenir.
4-Unla beraber tüm malzemeler karıştırılır.
5-Mayalanana kadar bekletilir. ( yarım saat )
6-Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
7-Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

İÇİ:
Yoğurt, beyaz peynir ve maydanoz karıştırılır.
Poğaçalar piştikten sonra arası kesilip içine bıçak yardımı ile bu malzemeler sürülür. Poğaçanın ağız kısmına da bu malzemeden rendelenmiş kaşarın yapışması için sürülür.
Poğaçanın ağız kısmı rendelenmiş kaşara batırılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder