MALZEMELER:
· ½ Su bardağı sıvıyağ
· 2 su bardağı ılık süt
· 1 çay kaşığı tuz
· 2 adet kesme şeker
· 2 çorba kaşığı kuru maya – ya da 10 gramlık 2 paket yaş maya
· 1 adet yumurta sarısı
· Un
İÇ MALZEME:
· 4 çorba kaşığı süzme yoğurt – yoğurdun sulu olmayın kısmını kullanabilirsiniz
· 250 gram rendelenmiş beyaz peynir
· 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
· Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
1-Ilık sütün içine şekler ve maya karıştırılır.
2-Mayanın erimesi için 15 dakika beklenir.
3-Un elenip havuz şeklinde açılır. Havuz içine maya, süt, tuz ve sıvıyağ eklenir.
4-Unla beraber tüm malzemeler karıştırılır.
5-Mayalanana kadar bekletilir. ( yarım saat )
6-Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
7-Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
İÇİ:
Yoğurt, beyaz peynir ve maydanoz karıştırılır.
Poğaçalar piştikten sonra arası kesilip içine bıçak yardımı ile bu malzemeler sürülür. Poğaçanın ağız kısmına da bu malzemeden rendelenmiş kaşarın yapışması için sürülür.
Poğaçanın ağız kısmı rendelenmiş kaşara batırılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder