MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

8 Mayıs 2011 Pazar

PROFİTEROL

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
·         4 Adet yumurta
·         100 gram margarin
·         1 su bardağı su
·         1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
·         1 çay kaşığı sirke
ARA KREMASI İÇİN:
·         Çeyrek paket margarin
·         4,5 su bardağı süt
·         3 çorba kaşığı tepeleme un
·         2 çay bardağı şeker
·         4 adet yumurta
·         1 paket vanilya
ÇİKOLATA SOS İÇİN:
·         1 Adet yumurta
·         1 su bardağı su
·         1 su bardağı süt
·         2 Çorba kaşığı tepeleme un
·         Yarım su bardağı şeker
·         2 Çorba kaşığı kakao
·         1 Paket vanilya
·         30 Gram margarin ( sosun parlak görünmesini sağlar)

HAZIRLANIŞI:
Hamurun hazırlanması (Bezelerin)
Bir tencereye margarin ve su eklenip kaynatılır. Margarin eridiğinde un eklenip hızlı bir şekilde ve sürekli karıştırılarak koyuca bir hamur kıvamına gelene dek birkaç dakika pişirilir. Bir çay kaşığı sirke eklenir.
Tencere ateşten alınarak hamur sürekli tahta kaşıkla karıştırılarak soğutulur. Soğuk hamura yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Her bir yumurta iyice karıştırılıp diğer yumurta sonra eklenmelidir.
Hamurdan dolu dolu yarım tatlı kaşığı miktarında parçalar alınarak, yuvarlak şekiller verilerek margarinle hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamurların üzeri pembeleşip kuruyuncaya kadar pişirilir.

Profiterol bezesi pişirme püf noktaları:
Fırından almadan hamurlardan birine dokunarak kuruyup kurumadığı kontrol edilir. Yeterince pişmeyen hamurlar fırından alındıktan sonra çökerler.
Bezeler pişince sönmesini engellemek için fırından çıkarılmaz, fırının içinde soğuması beklenir.
Profiterol hamurunun hazırlanmasında sirke bezelerin içinin boş olmasını ve iyi kabarmasını sağlar.

Kremanın hazırlanışı:
Tencereye 4 adet yumurta kırılıp çırpılır. Şeker, un ilave edilip karıştırılır. Süt ilave edilip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kıvamını aldıktan sonra margarin ve vanilya ilave edilerek iyice çırpılır. Soğumaya bırakılır. Soğuma aşamasında üstünün kabuk tutmaması için ara ara karıştırılmalıdır.

Çikolata sosun hazırlanması:
Tencereye çırpılmış yumurta, su, süt, un, şeker ve kakao eklenip ağır ateşte ve sürekli karıştırılarak üzeri göz göz olana kadar iyice karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınıp vanilya ve margarin eklenip çırpılır. Soğumaya bırakılır.
 
Fırından alınan bezelerin alt kısımlarında kremayı koymak için delikler açılır. Bezelerin kırılmamasına dikkat edilir. Bezelerin içi krema ile doldurulur, en üste çikolata sosu dökülür.
Afiyet olsun…
Mahate
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder