MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

14 Mayıs 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ

Güzel bir yemek

MALZEMELER:
·         1 kg havuç
·         1 adet soğan
·         Yarım kahve fincanı pirinç
·         1 çay bardağı zeytinyağı
·         Bir tutam toz şeker
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 su bardağı sıcak su
·         3-4 dal dereotu
·         3 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI:
1.       Bir tencereye zeytinyağı konulup soğan ve sarımsak kavrulur.
2.       Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra verev doğranmış havuçlar ilave edilir.
3.       Altı yedi dakika kavrulan havuca tuz, şeker ve pirinç eklendikten sonra suyu ilave edilir.
4.       Kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirilir.
5.       Ilındıktan sonra dereotu ile süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder