MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

15 Mayıs 2011 Pazar

SEBZELİ KÖFTE


MALZEMELER:
KÖFTE İÇİN:
·         250 gram kıyma
·         1 dilim bayat ekmek içi
·         1 kuru soğan
·         1 yumurta
·         2 yemek kaşığı un
·         1 yemek kaşığı sıvıyağ
·         Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

SEBZELİ KARIŞIM İÇİN:
·         30 gram tereyağı
·         1 kuru soğan
·         2 havuç
·         2 patates
·         1 su bardağı haşlanmış bezelye
·         1 su bardağı doğranmış domates
·         5 litre su
·         Tuz, kekik
·         Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Maydanoz temizlenip ince kıyılır. Soğan rendelenir. Rendelenmiş ekmek içi, un, kıyma, sıvıyağ, yumurta ve baharat eklenip yoğurulur. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlanıp una bulanır.
Soğan, havuç, patates küp küp doğranır. Tereyağında soğanlar kavrulur. Domatesler ilave edilir. Patates havuç ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Sıcak su konulup hazırlanmış olan köfteler ilave edilir. Ocaktan indirmeden önce bezelyeler pul biber, kekik, tuz ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder