MALZEMELER:
KÖFTE İÇİN:
· 250 gram kıyma
· 1 dilim bayat ekmek içi
· 1 kuru soğan
· 1 yumurta
· 2 yemek kaşığı un
· 1 yemek kaşığı sıvıyağ
· Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
SEBZELİ KARIŞIM İÇİN:
· 30 gram tereyağı
· 1 kuru soğan
· 2 patates
· 1 su bardağı haşlanmış bezelye
· 1 su bardağı doğranmış domates
· 5 litre su
· Tuz, kekik
· Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Maydanoz temizlenip ince kıyılır. Soğan rendelenir. Rendelenmiş ekmek içi, un, kıyma, sıvıyağ, yumurta ve baharat eklenip yoğurulur. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlanıp una bulanır.
Soğan, havuç, patates küp küp doğranır. Tereyağında soğanlar kavrulur. Domatesler ilave edilir. Patates havuç ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Sıcak su konulup hazırlanmış olan köfteler ilave edilir. Ocaktan indirmeden önce bezelyeler pul biber, kekik, tuz ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder