MALZEMELER:
· 1 adet tavukgöğsü- fileto şeklinde ince doğranmış
· 4-5 dal roka
· Yarım göbek salata
· 5 adet çeri domates
· 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
· 1 çorba kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI:
Yağ, kekik, pul biber, tuz karışımında tavuk bekletilir.
Tavuk az yağda ya da teflon tavada kızartılır. Göbek salata ve roka yıkanıp istenilen büyüklükte doğranır.
Bir kaba alınıp üzerine ince uzun doğranmış kızarmış tavuklar konur. Üzerine yağ, limon karışımı dökülüp servis yapılır. Arzu edilirse hardal sos ile de servis yapılabilir.
HARDAL SOS TARİFİ:
· 2 yemek kaşığı yoğurt
· 2 yemek kaşığı mayonez
· 3 kaşık sıvıyağ
· 1 tatlı kaşığı şeker
· 1 tatlı kaşığı hardal
· Çeyrek limon suyu
·
Hepsi güzelce çırpılır. Tavuk, et yemekleri, salatalar – özellikle patates salatasında kullanılabilecek harika bir sostur
AFİYET OLSUN:
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder