MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

27 Mayıs 2011 Cuma

TULUMBA TATLISI


MALZEMELER:
·         2 yumurta
·         2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 paket kabartma tozu
·         2 ye yakın su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN
·         1.5 su bardağı şeker
·         1.5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:


Öncelikle şerbet kaynatılır kıvamını alınca soğumaya bırakılır.
2 yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağ çırpılır. 2 tepeleme kaşık yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Yavaş yavaş un, kabartma tozu ilave edilir.  Un dikkatli konulmalıdır. Resimde görülen kıvamda bozadan daha koyuca bir hamur elde edilir. Hamur sıkma torbasına eğer yoksa benim yaptığım gibi pasta süsleme şırıngasına doldurulur.

Tavaya yağ konur ve ocağa alınır. Ocağın altı kısığa yakın açılır. Çok açmayın tatlılar yanar. Henüz soğuk olan yağa sıkma torbası yardımı ile tatlılar sıkılır, kızartılır. Pişen tatlılar şerbete atılarak bekletilir. Sert ve kıtır kıtır olsun istiyorsanız 2 dakika bekletmek yeterlidir.

AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder