MALZEMELER:
· 2 yumurta
· 2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 1 paket kabartma tozu
· 2 ye yakın su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
· 1.5 su bardağı şeker
· 1.5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şerbet kaynatılır kıvamını alınca soğumaya bırakılır.
2 yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağ çırpılır. 2 tepeleme kaşık yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Yavaş yavaş un, kabartma tozu ilave edilir. Un dikkatli konulmalıdır. Resimde görülen kıvamda bozadan daha koyuca bir hamur elde edilir. Hamur sıkma torbasına eğer yoksa benim yaptığım gibi pasta süsleme şırıngasına doldurulur.
Tavaya yağ konur ve ocağa alınır. Ocağın altı kısığa yakın açılır. Çok açmayın tatlılar yanar. Henüz soğuk olan yağa sıkma torbası yardımı ile tatlılar sıkılır, kızartılır. Pişen tatlılar şerbete atılarak bekletilir. Sert ve kıtır kıtır olsun istiyorsanız 2 dakika bekletmek yeterlidir.
AFİYET OLSUN
Mahate-Pasaca
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder