MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

6 Mayıs 2011 Cuma

KIRMIZIBİBERLİ PİLAV



MALZEMELER:
  • ·         2 Su bardağı pirinç

  • ·         3 Su bardağı sıcak su

  • ·         4 adet közlenmiş uzun kırmızıbiber

  • ·         2 adet orta boy domates

  • ·         4 diş sarımsak

  • ·         1 adet kuru soğan

  • ·         4-5 yaprak taze fesleğen ( 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen )

  • ·         5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • ·         1 adet kesme şeker

  • ·         ½ limon suyu

  • ·         1 cay kaşığı tuz

  • ·         1 cay kaşığı karabiber

  • ·         ½ demet dereotu

HAZIRLANIŞI

Pirinç, üzerine 5 cm çıkacak kadar kaynar ve tuzlu suda 40-50 dakika kadar bekletilir. Teflon tencereye zeytin yağ konur, ufak doğranmış sarımsak ve soğan kavrulur. Minik küp şeklinde doğranmış közlenmiş kırmızıbiber ve doğranmış domates ilave edilip tahta kaşıkla kavrulmaya devam edilir. En son suyu süzülmüş pirinç eklenir. Pirinç hafif pembeleşinceye kadar kavrulmaya devam edilir. 3 su bardağı sıcak su, limon suyu, kesme şeker, tuz, karabiber ve fesleğen ilave edilir. Su kaynayana kadar harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pilav pişirilmeye devam edilir. Ocaktan alınan pilava en son ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır. Pilav 20-25 dakika demlemeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Mahate

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder