MALZEMELER:
· 1.5 su bardağı ince bulgur
· Yarım su bardağı ince kırılmış ceviz
· 2 adet domates
· 7 adet salatalık
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· 1 adet limon
· Yarım demet maydanoz
· Tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar
· Nar ekşisi
HAZIRLANIŞI:
Bulgur çukur bir kaba alınıp üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su eklenir. ( Kısır yapar gibi) Bir kapak kapatılıp suyunu çekene kadar bekletilir. Suyunu çektikten sonra ceviz, maydanoz, küçük doğranmış domatesler, limon suyu, yağ, nar ekşisi, tuz ve baharatlar ilave edilir. Salatalıklar boylamasına ikiye kesilir ve içleri oyulur. Hazırlanan harç salatalıklara doldurulup servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder