MALZEMELER:
· 4 adet tavuk but pirzola
· 200 gram mantar
· 2 adet domates
· 2-3 adet patates- iyice yıkanmış kabukları soyulmadan elma dilim kesilmiş
· 1 tatlı kaşığı biber salçası
· 1 tatlı kaşığı domates salçası
· 1 su bardağı sıcak su
· Kırmızı pul biber, karabiber, köri, tuz
· 1/2 çay bardağı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak
· Susam, çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Tavuk butlarının derisi ve yağları ayıklanır. Zeytinyağı, karabiber, pul biber, köri, tuz karışımına butlar bulanır. 1 saat dinlenmeye bırakılır. 1 su bardağı sıcak suyun içinde domates, biber salçası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile eritilir. Butlar fırın kabına döşenir. Üzerine salçalı su dökülür. Kabın yan tarafına elma dilim doğranmış patatesler konur. Butların yanına ikiye bölünmüş domatesler konur. En üste dilimlenmiş mantar ve sarımsaklar, susam, çörek otu serpiştirilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Mahate
mantarları ne ara koyuyoruz :)
YanıtlaSilTüm malzemeleri koyduktan sonra dilimleyip ilave ediyorsunuz.afiyet olsun
SilGüzel bir tarif çok beğendik
YanıtlaSil