MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

8 Mayıs 2011 Pazar

MAHATE USULÜ FIRINDA MANTARLI TAVUK BUT


MALZEMELER:
·         4 adet tavuk but pirzola
·         200 gram mantar
·         2 adet domates
·         2-3 adet patates- iyice yıkanmış kabukları soyulmadan elma dilim kesilmiş
·         1 tatlı kaşığı biber salçası
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 su bardağı sıcak su
·         Kırmızı pul biber, karabiber,  köri, tuz
·         1/2 çay bardağı zeytinyağı
·         2 diş sarımsak
·         Susam, çörek otu

HAZIRLANIŞI:
Tavuk butlarının derisi ve yağları ayıklanır.  Zeytinyağı, karabiber, pul biber, köri, tuz karışımına butlar bulanır. 1 saat dinlenmeye bırakılır. 1 su bardağı sıcak suyun içinde domates, biber salçası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile eritilir. Butlar fırın kabına döşenir. Üzerine salçalı su dökülür. Kabın yan tarafına elma dilim doğranmış patatesler konur.  Butların yanına ikiye bölünmüş domatesler konur. En üste dilimlenmiş mantar ve sarımsaklar, susam, çörek otu serpiştirilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
 
 AFİYET OLSUN.
Mahate



3 yorum:

  1. mantarları ne ara koyuyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm malzemeleri koyduktan sonra dilimleyip ilave ediyorsunuz.afiyet olsun

      Sil
  2. Güzel bir tarif çok beğendik

    YanıtlaSil