MAHATENİN SİHİRLİ SOFRASINA HOŞGELDİNİZ

DAMAK TADININ EN GÜZEL TARİFLERİ BU BLOGTA
YEMEK YAPMA SANATI
BUGÜN NE PİŞİRSEM
PÜF NOKTALARI
Facebookta Mahate'yi izlemek için tıklayın.



"-------------------------------------------------" "-------------------------------------------------" --------------------------------------

15 Mayıs 2011 Pazar

4 RENKLİ PATATES SALATASI

 
MALZEMELER:
·         1 kilo patates
·         4 adet havuç
·         2 adet küçük mor lahana
·         Yarım demet maydanoz
·         2 sap taze soğan
·         Tuz, karabiber
          Zeytinyağı ve 1 adet limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Patatesler haşlanıp, henüz sıcakken püre yapılır. İçine tuz, karabiber ilave edilir.
 Diğer taraftan robotta çekilmiş yada rendelenmiş havuçlar 2 kaşık zeytinyağında sotelenir. Ocaktan alınıp soğuduktan sonra incecik kıyılmış maydanoz ve küçük doğranmış taze soğanlar eklenir.
 Mor lahana robotta içine tuz, limon suyu ve bir kaşık zeytinyağı eklenerek çekilir.
Küçük bir kaseye önce patates püresi üstüne, havuçlu karışım ve mor lahana konulur ve kase ters çevrilerek karışım servis tabağına alınır. Yada püre, havuç, mor lahana hepsi karıştırılır. Yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp içleri oyulur. İçleri doğranmış zeytin, turşu, mayonez vs ne arzu edilirse onunla doldurulur. Soğuduktan sonra dolaba konur ve 1-2 saat bekletilir. Üzerine limon sıkılarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Mahate

1 yorum: